The future ain't what it used to be

Citaat uit het boek: Je hersens in de pot vinden

Hersenletsel

Ik ben in januarie 2019 een Facebook pagina gestart @LevenMetHersenletsel. Deze pagina is speciaal bedoeld voor familie, vrienden en partner, zodat zij hun verhaal kwijt kunnen. Speciaal voor hen die zorgen voor de mensen met hersenletsel, de *mantelzorgers*. Hier vindt je dagelijks inspirerende verhalen, inzichten, quotes en tips.

Tevens heb ik hiervoor een website opgezet: LevenMetHersenletsel.eu. Deze website is een ode aan de mantelzorgers in het algemeen en aan Monique (mijn vrouw) in het bijzonder. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder haar nooit zover zou zijn gekomen als waar ik nu ben.

Mijn boek

Op 14 september 1994 heb ik een herseninfarct gehad. Ten gevolge hiervan lag ik ruim drie weken in het ziekenhuis. Tijdens de maanden die volgden moest ik alles opnieuw aanleren. Praten, schrijven, lopen en zelfs tanden poetsen.

Na een jaar verklaarde ik mezelf gezond en ging weer als vanouds aan het werk. Het duurde echter 17 jaar, en 19 werkgevers, voordat ik me realiseerde dat er toch meer met mij aan de hand was. Vanaf 8 september 2011 besef ik dat ik minder goed functioneer door het CVA. Ik heb 17 jaar lang de gevolgen genegeerd. Ik mistte het ziekteinzicht. Nu ontken ik de gevolgen niet langer. Ik kom er openlijk voor uit.

Ik heb een boek geschreven met hierin het verhaal over mijn herseninfarct. Dit boek is vanaf augustus 2018 online en in de boekhandel verkrijgbaar.