Hersenletsel

Er zijn diverse mogelijkheden om hulp te krijgen. In de eerste plaats kun je altijd terug naar het ziekenhuis of revalidatiecentrum waar je hebt gelegen. Zij weten waar je in de regio terecht kunt met de vragen die je hebt. Daarnaast kun je gebruik maken van de tips die in dit hoofdstuk staan.

Facebook

Er zijn vele Facebook groepen die zich specifiek richten op mensen met NAH.

NAH-Reïntegratie

NAH-reïntegratie richt zich op personen die hersenletsel hebben opgelopen, die hun leven willen oppakken, naar buiten willen komen en opnieuw aan het werk willen. Wij werken individueel, zijn professioneel, komen thuis bij onze cliënten en zien Nederland als ons werkveld.
www.nah-reintegratie.nl

MEE

MEE ondersteunt mensen met een beperking. Je kunt bij MEE terecht met je vragen over leren & werken,opvoeding & ontwikkeling, samenleven & wonen en regelgeving & geldzaken. Je wilt zelf de regie houden over je leven? Wij kennen de mogelijkheden en helpen je hier graag bij.
www.mee.nl

Hersenstichting

De Hersenstichting wil actief bijdragen aan gezonde hersenen. Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden. Daarom laten we wetenschappelijk onderzoek doen, voeren we innovatieve projecten uit en dragen we bij aan goede patiëntenzorg.
www.hersenstichting.nl

Hersenletsel.nl

Als jij zelf of een naaste niet-aangeboren hersenletsel heeft, verandert je leven compleet. Op deze site geven hersenletselverenigingen informatie en tips om desondanks zo prettig mogelijk te leven.
www.hersenletsel.nl

Omgaan met hersenletsel

Dit boek biedt een overzicht van het gehele spectrum van niet-aangeboren hersenletsel, waarbij de nadruk ligt op de revalidatie- en de chronische fase. Het boek is in eerste instantie geschreven voor professionele hulpverleners, waaronder psychologen, therapeuten en maatschappelijk werkenden. Door het heldere en concrete taalgebruik is het boek zeker ook toegankelijk voor mantelzorgers en familieleden.
ISBN: 978.9023.249597

Methodisch ondersteunen van mensen met hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel heeft ingrijpende gevolgen voor degene die het overkomt en diens omgeving. Vaak is iemand blijvend aangewezen op hulp. Het begeleiden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel roept veel vragen op. Hoe help je de persoon zijn leven weer op orde te krijgen? Wat wil hij bereiken en wat kan er nog? Hoe kom je hierover met elkaar in gesprek? Hoe kun je begeleiden zonder de regie over te nemen?
ISBN: 978.9081.677110

Communicatie bij hersenletsel

Mensen met ernstige vormen van hersenletsel gaan een langdurig herstelproces in. Het verloop van dit herstelproces is bepalend voor de kwaliteit van leven. In dit boek wordt het herstelproces vanuit drie invalshoeken benaderd: medisch herstel, persoonlijk herstel en sociaal-maatschappelijk herstel. Het bevat tips voor diegenen die met hersenletsel te maken krijgen: de professional, de getroffene, de mantelzorger en de sociale omgeving.
ISBN: 978.9031.382156

Hé Van Puffelen, wat denk je ervan...

Een aangrijpend ervaringsverhaal, geschreven door de partner van de getroffene. In dit boek wordt duidelijk gemaakt waar de partner allemaal tegenaan kan lopen, en dat de partner vaak niet wordt begrepen. Niet door vrienden en familie, maar ook niet door professionals. Hoe de partner soms door de situatie gedwongen wordt om vervelende keuzes te maken. "Het is fijn wanneer een van ons zo wanhopig moet huilen en de ander zegt: Laat maar stromen."
ISBN: 978.9066.117570